Mărțișoare pentru deținutele din Penitenciarul Târgșor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deținutele de la Penitenciarul Târgșor au primit cărți practice, dar și beletristică
Deținutele de la Penitenciarul Târgșor au primit cărți practice, dar și beletristică

Tineri actori, artişti sau vedete media - cu toții au avut de Ziua Femeii un gând comun: un mesaj inspiraţional pentru deţinutele de la Penitenciarul Târgşor. Gând scris pe cărţi şi oferit în dar ca mărţişor de „REeducare” de 8 martie.

De Ziua Femeii, deţinutele de la Penitenciarul Târgşor au primit aproape 700 de cărţi-mărţişoare, care au fost donate Bibliotecii Penitenciarului de către Coca-Cola HBC Romania, printr-un parteneriat cultural cu Diverta. Titlurile cuprind de la manuale - Abecedare şi alte manuale de ciclu primar şi gimnazial -, până la cărţi practice pentru a realiza picturi, aranjamente florale, margele sau figurine, dar și volume importante din literatura română şi universală.

Carţile-mărţişor au purtat scris pe prima pagină câte o farză inspiraţională. Printre cei care au făcut dedicații se numară Oana Pellea, Ada Milea, Ducu Darie, Dan Puric, Radu Muntean, Ana Ularu, Bianca Brad, Cabral Ibacka, Alexandru Tunaru, Dragos Butuzea.

În Penitenciarul Târgşor trăiesc după gratii peste 650 de femei. Dintre acestea, în prezent 25 persoane sunt înscrise la şcoală în clasele I-IV, 17 persoane în ciclul gimnazial, 25 de persoane la cursul de alfabetizare şi alte 26 de persoane urmează programul educativ „Dezvoltarea universului cunoaşterii".

„Credem că pentru o persoană aflată în această condiţie, cea mai mare problemă este lipsa contactului cu lumea exterioară, oricare ar fi aceasta: prieteni, neprieteni, cunoscuţi sau străini. Mai mult decât a oferi o şansă la educaţie, prin acest proiect ne-am dorit să oferim un contact cu lumea exterioară", a declarat Laura Sgarcitu, Specialist Programe Comunitare Coca-Cola HBC Romania.

„Astăzi s-au donat carţi şi s-au întâlnit două lumi. Fiecare dintre ele şi-a spus poveştile pe picior de egalitate şi cu alura de normalitate. Sperăm ca mărţişorul oferit de Ziua Femeii a fost o surpriză plăcută şi folositoare pentru deţinutele de la Penitenciarul Târgşor", a precizat și Maria Popa, Marketing Executive Diverta.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite