Facebook a căzut. Reţeaua socială nu a mai fost accesibilă în România şi toată Europa pentru mai bine de o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare reţea socială din lume, Facebook, pare a avea o eroare gravă, mai mulţi utilizatori raportând faptul că nu mai pot accesa pagina reţelei.

UPDATE 10.47: Contul de Twitter @anonops, asociat grupării Anonymous, a anunţat că nu are nicio legătură cu problemele Facebook din această dimineaţă, deoarece "nu ucidem mesagerul".

Twitter

UPDATE 10.42: Cei care doresc să urmărească discuţiile despre căderea serverului Facebook o pot face pe Twitter, sub hashtagul #facebookdown

UPDATE 10.37: Facebook merge normal în majoritatea Europei acum, iar utilizatorii care mai au probleme trebuie să aibă doar un pic de răbdare până când reţeaua socială îşi va relua activitatea obişnuită. Unii au început să glumească, amintindu-şi citatul din filmul "The Social Network“. "Ok, hai să-ţi zic diferenţa dintre Facebook şi restul site-urilor: noi nu picăm! Niciodată! Dacă serverele noastre ar fi inaccesibile pentru o zi, întreaga noastră reputaţie s-ar duce de râpă. Dacă unii utilizatori ar renunţa la Facebook din cauza aceasta, mesajul s-ar extinde la mai mulţi. Utilizatorii sunt interconectaţi, asta e toată ideea. Copiii de liceu sunt aici pentru că prietenii lor sunt aici. Dacă unul se duce, tot jocul de domino cade“ (Mark Zuckerberg)

UPDATE 10.02: Unii utilizatori spun că încă nu funcţionează facilitatea de a posta linkuri pe reţeaua socială. Cu toate acestea, încercările făcute de noi arată că reţeaua merge acum fără probleme-.

UPDATE 9.57: Reţeaua socială şi-a revenit în România.

UPDATE 9.51: Unde nu se poate accesa în Europa. Estonia, Franţa, Germania, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Olanda, Rusia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Informaţii au apărut probleme şi în Emiratele Arabe Unite şi Africa de Sud. Pe continentul nord-american nu sunt probleme.

UPDATE 9.36: Un utilizator din Egipt a raportat faptul că site-ul nu funcţionează nici în ţara lui, iar mai multe persoane au spus că DNS (Domain Name System) a fost modificat la 9.11 ora României, aşadar am putea avea de-a face cu un atac. Încă nu avem nici o informaţie oficială.

Conform celor spuse de utilizatorii Facebook din Europa pe conturile lor de Twitter, platforma are probleme de o oră încoace în Islanda, Marea Britanie, Rusia, Germania, Franţa şi în ţara noastră.

Mai multe site-uri din Germania au anunţat problemele de acum o oră, iar unele persoane spun că site-ul funcţionează încă în Suedia şi Austria, deci cel mai probabil există o eroare la unul dintre serverele care administrează o parte din Europa. Încă nu au fost raportate probleme pe continentul american.

Alte ţări fără Facebook în această dimineaţă: Spania, Serbia, Danemarca, Olanda.

Problema este confirmată şi de site-ul downrightnow.com, care analizează statutul platformelor online. De aproximativ două ore, statusul Facebook este "Likely Service Disruption“.

Facebook

Revenim cu amănunte

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite