Mâncatul gălbenuşului de ou este „la fel de periculos ca fumatul“ pentru inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shutterstock
Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea Western Ontario, Canada, susţin că gălbenuşul de ou provoacă întărirea arterelor, scrie „The Daily Mail“.

Mai exact, cercetătorii spun că mâncatul gălbenuşului de ou creşte riscul de ateroscleroză, o maladie cardiovasculară caracterizată de formarea de depozite ateromatoase (plăci de culoare galbenă) la nivelul arterelor mijlocii şi mari. Aceste depozite conţin colesterol, material lipidic şi lipofage. Efectele şi complicaţiile aterosclerozei constituie cauza majoră a morbidităţii şi mortalităţii în ţările vestice.
Oamenii de ştiinţă au monitorizat 1.231 de bărbaţi şi femei, cu media de vârstă de 61 de ani, şi au concluzionat că riscul de ateroscleroză creşte semnificativ în cazul persoanelor care fumează sau consumă regulat ouă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite