„Mami, eu n-o să merg la tati în Rai!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt vorbele Ana Mariei Gruia, o fetiţă de 8 anişori care vrea să-şi îmbărbăteze mama, distrusă de durere. O boală cruntă - cancer - i-a răpit copilei toate visele şi energia. Micuţei i-au rămas doar plăcerea pictatului sau a desenatului.

Am întâlnit-o pe Ana Maria Gruia la Institutul Oncologic Fundeni. Imobilizată la pat, copila din Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa, se chinuia să coloreze. Nu plânge şi nici nu o sperie acele seringilor sau tratamentul chinuitor despre care ştie că o va face bine. I se rupe inima însă când îşi vede mama plângând şi îşi adună puterea de o îmbărbăta: „Lasă mamă, o să mă fac bine şi n-o să merg la tati în Rai! Ai să vezi, voi rămâne aici cu tine!" . Cuvintele acestea o dor enorm pe Viorica Neagu, mama copilei.

Tumoare la coloană

Coşmarul familiei a început la 16 iulie 2011. „Ana Maria alerga în curtea casei fericită, se juca cu sora ei, Florina. Dintr-odată mi-a spus că o doare mijlocul şi m-am gândit că s-a lovit. Duminică a acuzat dureri mari de picioare. Luni am fost la Spitalul Judeţean din Moreni, dar ne-au trimis la Spitalul «Emilia Irza». De aici am fost trimise la „Matei Balş", unde fetiţa a paralizat total. Tot aici am primit şi vestea care m-a distrus. Copilul meu avea o tumoare la coloană - sarcom Ewing paravertebral. Am ajuns de urgenţă la Spitalul «Bagdasar-Arseni» unde dr. Adrian Iliescu a operat-o. După intervenţie am făcut recuperare la „Marie Curie", iar în cele din urmă am ajuns pentru tratament de specialitate la Institutul Oncologic Fundeni", ne-a povestit Viorica drama pe care a traversat-o într-o singură lună. 

Tatăl, răpus de cancer

Frica mamei este cu atât mai mare cu cât, în 2006, ea şi-a pierdut soţul, bolnav de cancer. A trecut peste durerea pricinuită de moartea omului drag şi a mers mai departe pentru cele două fetiţe pe care trebuia să le crească. Şi pentru o perioadă a reuşit. Şi-a ridicat o căsuţă cu două camere, a crescut animale şi îşi trăia liniştită viaţa alături de cele două comori ale ei: Ana Maria şi Florina. „Sunt tare mândră de ele, amândouă au luat premiul I, sunt cuminţi şi cu bun-simţ. Dar acum că ne-a lovit nenorocirea asta, ce mă fac eu? De ce şi Ana mea să aibă cancer? Nu era destul că şi-a pierdut tatăl de aceeaşi boală?", se întreabă femeia zilnic. Nu mai are lacrimi să plângă, se roagă, însă, Domnului să facă o minune, să se îndure de Ana.

Dacă cineva vrea şi poate să o ajute pe Ana Maria poate depune bani pe numele ei în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB0286001133100003 -în lei.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite