Majorat de coşmar: a rămas fără stomac după ce a băut un cocteil!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gaby Scanlan, o tânără britanică în vârstă de 18 ani, a ajuns la spital cu stomacul perforat într-un bar, iar medicii au fost nevoiţi să-l îndepărteze chirurgical.

Fata îşi aniversa majoratul în barul din Lancaster, Marea Britanie, şi a comandat un cocteil cu azot lichid, potrivit cotidianului Daily Mail. La scurt timp, a simţit că i se taie respiraţia şi a început să aibă dureri puternice de stomac. Gaby a fost transportată de urgenţă la spital, iar medicii au reuşit să îi salveze viaţa, dar nu şi stomacul, care era perforat şi a fost extirpat chirurgical. În prezent, starea tinerei este stabilă, dar nu este încă în afara pericolului.

tanara cocteil

Potrivit autorităţilor, barul în care a avut loc incidentul a încetat comercializarea băuturilor cu azot lichid. Azotul lichid îngheaţă instantaneu băuturile şi alimentele. El este folosit şi la prepararea cocteilurilor, vaporii pe care îi creează dându-le un aspect interesant.

Specialiştii îl recomandă însă doar pentru răcirea paharelor sau pentru congelarea ingredientelor. Inhalat sau ingerat, acesta poate cauza afecţiuni interne: poate îngheţa şi distruge ţesuturile din cavitatea bucală, din gât sau din stomac. Odată ajunsă în stomac, substanţa poate să fiarbă rapid, generând o cantitate mare de vapori care cauzează uneori o perforaţie, ca în cazul tinerei britanice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite