Mai productivi cu telefonul închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care renunţă seara la smartphone revin cu plăcere la muncă a doua zi
Cei care renunţă seara la smartphone revin cu plăcere la muncă a doua zi

O zi fără telefonul inteligent poate fi una foarte productivă, arată un studiu recent al Harvard Business School din SUA.

 Cercetătorii au testat 1.400 de angajaţi ai firmei Boston Consulting Group vreme de trei ani, punându-i pe unii să-şi „abandoneze" smartphone-urile de la ora 18.00, în condiţiile în care 26% din angajaţii care au participat la studiu dormeau cu telefonul lângă pernă.

Această perioadă fără smartphone a fost denumită PTO, adică „predictable time off" (n.r. - timp liber predictibil). Unii workaholici nu au vrut să îmbrăţişeze acest program, iar alţii l-au respectat doar parţial. Rezultatele au fost însă impresionante, relatează presa britanică.

Rutina muncii trebuie întreruptă


59% din cei care au acceptat să renunţe la telefon seara au declarat că sunt încântaţi să revină la muncă a doua zi, în timp ce doar 27% din cei care îşi folosesc aparatul tot timpul au declarat acelaşi lucru. Întrebaţi dacă se simt satisfăcuţi de locul lor de muncă, 78% din cei fără telefon mobil au spus că da. 67% din cei care au renunţat parţial la gadget au fost mulţumiţi şi doar 49% din „dependenţii" de mobil au spus acelaşi lucru. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite