Magie la Berlin: supertelefoane şi superecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre „starurile“ lansate la IFA este Aquos, un televizor uriaş cu diagonala de 203 centrimetri, produs de Sharp
Unul dintre „starurile“ lansate la IFA este Aquos, un televizor uriaş cu diagonala de 203 centrimetri, produs de Sharp

Cel mai important târg de tehnologie din Europa, Internationale Funkausstellung (IFA), începe mâine în capitala Germaniei, Berlin.

Principalii jucători din industria IT&C promit lansări spectaculoase la Salonul Internaţional de Electronică IFA Berlin, ajuns la ediţia cu numărul 52, care se va desfăşura în perioada 31 august - 5 septembrie. Ca de obicei, smartphone-urile se anunţă a fi „vedetele" târgului, însă cele care vor uimi asistenţa vor fi superecranele - televizoare gigant cu diagonala de peste 200 de centimetri sau monitoare de 68,5 centimetri, concepute special pentru gameri. De asemenea, Samsung aduce prima tabletă cu sistemul de operare Windows 8.

LG Optimus G

Sud-coreenii de la LG se laudă cu Optimus G, un smartphone care, susţin producătorii, ar fi mai performant decât Samsung Galaxy S III, considerat în acest moment vârful tehnologiei în domeniu. Optimus G este primul smartphone dotat cu procesor cu patru nuclee compatibil cu tehnologia 4G. Aparatul are un ecran de 4,7 inchi, cu o rezoluţie de 1280x768, o cameră de 13 megapixeli şi memorie internă de 2 GB.

info



HTC Proto

Taiwanezii de la HTC lansează un nou model de smartphone, Proto, cu ecran mai mare, de 4 inchi, cu procesor dual-core de 1 GHz şi cu chipset Snapdragon. Ca design, Proto este foarte asemănător cu HTC Desire V.

Acer Liquid Gallant

Tot din Taiwan vine Liquid Gallant, cel mai nou smartphone creat de Acer. Gadgetul are un display HD de 4,3 inchi, un procesor MTK 6575 cu frecvenţa de 1 GHz, o memorie internă de 1 GB şi o cameră de 5 megapixeli. Liquid Gallant funcţionează cu Android Ice Cream Sandwich.

Supermonitoare

info

Compania olandeză Philps va prezenta o serie de monitoare ultraperformante, printre care primul monitor  UltraWide 21:9 din lume, cu o diagonală de 73,6 centimetri (29 inchi), primul monitor Ambiglow care oferă o experienţă de gaming 3D şi un monitor care IPS cu tehnologia Smart MHL, care se conectează la smartphone-urile Android.

Televizoare gigant

info

LG lansează un model de televizor cu o diagonală de 213 centimetri, cel mai mare din gama lui. Ecranul are o rezoluţie de 3.840x2.160 pixeli (sau 4K), adică de patru ori peste rezoluţia Full HD. Un alt TV uriaş prezent la Berlin este produs de Sharp şi are o diagonală de 203 centimetri. 

info
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite