Luni, 9 iulie, sute de mii de oameni vor rămâne fără internet. Tu te numeri printre ei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virusul DNS Charger te poate direcționa pe site-uri fantomă FOTO: SHUTTERSTOCK
Virusul DNS Charger te poate direcționa pe site-uri fantomă FOTO: SHUTTERSTOCK

Utilizatorii de internet din întreaga lume sunt avertizaţi că luni, 9 iulie, pot rămâne fără acces la paginile web, în cazul în care calculatoarele lor sunt infectate cu virusul „Alureon/DNS Changer bot".

Peste 250.000 de computere din toată lumea sunt infectate cu acest virus, dintre care 64.000 funcţionează în Statele Unite ale Americii.

Virusul-problemă schimbă anumite adrese la accesarea paginilor de pe internet şi încarcă o altă pagină decât cea pe care o doreşte utilizatorul. În felul acesta pot fi accesate site-uri cu conţinut periculos pentru utilizator sau care promovează produse contrafăcute, relatează site-ul go4it.ro.

În noiembrie 2011, poliţia estoniană, cu sprijinul FBI şi NASA-OIG, a arestat mai multe persoane implicate în distribuirea virusului DNSChanger. FBI-ul a încercat să creeze o „plasă de siguranţă", filtrând calculatoarele infectate prin serverul instituţiei. Însă aceste servere vor fi oprite luni, iar sistemele încă infectate vor pierde conexiunea la internet fără niciun fel de avertisment.

Pentru a verifica dacă un calculator a fost sau nu infectat cu virusul DNS Charger, intrați pe site-ul www.dcwg.org.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite