Unul dintre cele mai curate oraşe din lume, „murdărit“ de restaurantul McDonald's

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loma Linda, un orăşel din California (SUA), se poate mândri că este unul dintre cele mai „sănătoase“ locuri din lume, locuitorii trăind până la 100 de ani, datorită faptului că fumatul este interzis prin lege şi în niciun magazin nu se găsesc băuturi alcoolice.

National Geographic a adăugat acest oraş pe lista „zonelor curate“ (blue zone), fiind printre primele patru locuri din lume la capitolul longevitatea locuitorilor. Cei mai mulţi dintre cei 21.000 de locuitori sunt vegetarieni şi duc o viaţă sănătoasă, iar anunţul că lanţul de restaurante fast-food McDonald's se pregăteşte să deschidă un magazin în zonă i-a iritat pe cei care locuiesc în Loma Linda. „McDonald's nu se potriveşte cu brandul sănătos al oraşului Loma Linda. Nu încape îndoială că fumatul dăunează sănătăţii omului. Şi de aceea noi l-am interzis. La fel stau lucrurile cu fast-food-ul", a spus doctorul Wayne Dysinger, şeful secţiei de medicină preventivă de la Loma Linda University Medical Center.

image

În replică, reprezentanţii McDonald's sunt că restaurantul poate ajuta la dezvoltarea economică din Loma Linda şi că le va oferi locuitorilor meniuri sănătoase, care vor conţine mere, salate şi cereale. „Am lucrat intens în ultimii ani pentru a avea în meniul nostru oferte pentru oameni cu obiceiuri alimentare diverse", a afirmat John Lueken, angajat al lanţului de restaurante fast-food.

Sylvie Wellhausen, un alt doctor angajal la şcoala medicală din Loma Linda, a spus însă că a te lăuda că există şi meniuri sănătoase la McDonald's este ca şi cum ai pune cinci miligrame de vitamina C într-o ţigaretă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite