Locuitorii din Qatar, nu doar cei mai bogați, ci și cei mai grași din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Quatar sunt înnebuniți după mâncarea de tip fast food FOTO: Captură „The Daily Mail”
Locuitorii din Quatar sunt înnebuniți după mâncarea de tip fast food FOTO: Captură „The Daily Mail”

Qatar, cea mai bogată națiune de pe Pământ, are și cei mai grași locuitori. Jumătate dintre adulți sunt obezi, iar 17% din populație suferă de diabet, relatează publicația britanică „The Daily Mail".

Prin comparație, în SUA, unde se crede că ar exista cea mai mare rată a obezității din lume, doar o treime dintre adulți au grave probleme cu greutatea și doar 8% suferă de diabet.

Cu o populație de 1,7 milioane de locuitori, Qatar nu se poare lăuda decât cu 250.000 de persoane care au într-adevăr rădăcini în aceste locuri. Astfel, majoritatea băștinașilor au trecut, de-a lungul a doar două generații, de la traiul la cort la cel în vile de lux, unde au la dispoziție nenumărați servitori. „Nu prea ai ce activități fizice să faci. Totul este automatic și cei mai mulți dintre noi doar stau în birourile sau mașinile cu aer condiționat. În Qatar doar ne relaxăm, fumăm și mâncăm junk food", a declarat Hassan Tiaz (19 ani).

Statul arab se confruntă și cu o rată mare de copii născuți cu defecte genetice, pe care experții le pun pe seama căsătoriilor între membri ai aceleiași familii, pornind de la veri primari.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite