Leonardo da Vinci, designer de genţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uitaţi de Louis Vuitton, Coach sau Channel. O geantă realizată după schiţele lui Da Vinci face furori în lumea modei.

Oamenii de ştiinţă au reconstituit fragmentele de desen ale unei genţi create de celebrul artist în secolul al XV-lea.

Faimosul model „Pretiosa” (Preţioasa) a fost „adus la viaţă” de celebra casă de modă florentină Gheraldini. Se spune că celebra Mona Lisa ar fi fost o membră a familei Gheraldini, aşa că gestul casei de modă e de înţeles. După câteva luni de muncă migăloasă, oamenii de ştiinţă au reconstituit desenul acestei genţi unice creată de marele geniu renascentist în anul 1497.

Schiţa a fost publicată prima dată în 1978 de Carlo Pedretti, un cercetător ştiinţific specializat în opera marelui maestru, care a descoperit desenele printre zecile de mii de schiţe din Codul Atlantic. Uitată vreme de 30 de ani, schiţa a fost redescoperită şi reconstituită de Agnese Sabato şi Alessandro Vezzosi, directorul Muzeului Ideale din oraşul toscan Vinci, unde s-a născut Leonardo.

„Leonardo a conceput multe accesorii de modă, dar această geantă este unică. Ea îmbină frumuseţea şi originalitatea într-un mod armonios” a declarat Vezzosi într-un interviu.

Leonardo da Vinci (1452-1519) a fost un mare artist, inventator, om de ştiinţă, arhitect, inginer, scriitor şi chiar muzician. Şi, după cum am aflat acum şi designer de modă...

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite