Lenovo lansează primul smartphone cu procesor Intel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenovo a lansat primul smartphone din lume care are la bază un procesor realizat de Intel. În primă fază, aparatul nu va fi introdus pe pieţele occidentale, apărând doar în China.

Modelul 800K are un ecran de 4,5 inci, va filma la 720p şi va fi dotat cu NFC, tehnologia care va transforma telefoanele în carduri bancare.

Procesorul cu care va fi dotat aparatul va fi un Intel Atom Z2460, denumit şi Medfield. Conform producătorilor, Medfield va putea avea performanţe mai bune decât cele ARM în domeniul scripturilor Java, regăsite în cadrul jocurilor şi a paginilor de internet. Bateria lui 800K ar putea să nu consume mai multă energie, deşi procesorul este performant.

Motorola se alătură balului

O altă companie care şi-a anunţat parteneriatul cu Intel pentru realizarea unor procesoare care ar urma să alimenteze smartphone-urile este Motorola. CEO-ul companiei a declarat că „Sunt mândru să anunţ că Motorola şi Intel au început un parteneriat care se va prelungi în următorii ani şi care va dota mai multe dintre dispozitivele noastre cu procesoarele Intel".

Presa de specialitate vorbeşte despre faptul că smartphone-urile cu procesoare ARM au, în sfârşit, concurenţă serioasă, dar viitoarele apariţii vor hotărî dacă acest lucru este adevărat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite