La trei ani, Robert luptă pentru o viaţă normală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 1 an şi 8 luni, Robert Voicu din Dâmboviţa, era să‑şi piardă viaţa din cauza  inconştienţei unui şofer, care l-a accidentat. Micuţul a fost grav lovit la cap şi a stat în comă zile în şir.

Mulţi nu credeau că-şi va reveni. S-a trezit, dar a rămas cu multe sechele, printre care şi lipsa vederii. După un an şi trei luni de chin, speranţe şi o mulţime de tratamente, Robert este însă mai bine şi face zilnic mici progrese.

„În octombrie am fost la o clinică din Italia unde Robert a făcut trei săptămâni tot felul de tratamente şi analize. Medicii de acolo ne-au dat mari speranţe. Au spus că nu este totul pierdut şi că băiatul noastru va putea vedea într-o zi. În momentul acesta el zăreşte ceva şi, dacă vom face recuperare vizuală, şanse sunt. În februarie vom merge din nou la clinică", a explicat George Voicu, tatăl micuţului.

În ciuda costurilor mari ale tratamentului, părinţii au sacrificat totul şi nu s-au lăsat învinşi în faţa diagnosticului lui Robert. În Italia, copilul a făcut de două ori pe zi recuperare, iar o singură şedinţă costă 50 de euro.

„Dacă ar fi să vă descriu în cifre viaţa lui Robert ar fi cam aşa: câteva mii de doze de medicamente administrate, peste 1.000 de înţepături cu acul, peste 600 şedinţe de kinetoterapie, sute de vizite la medici, 80 de zile de spitalizare, două drumuri la clinici din străinătate, o familie plină de speranţă care crede în şansa lui de a fi un copil normal", a mai explicat tatăl lui Robert.

Pentru a ieşi din întuneric, Robert are nevoie şi de ajutorul nostru. Dacă cineva îl poate ajuta, poate depune bani pe numele lui, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO 09RNCB0286001133100003 - în lei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite