LIVE TEXT iPhone5, la câteva minute de lansare. Vezi ce surprize a rezervat Apple fanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce surpriză le-a pregătit Apple Foto: Reuters
Fanii așteaptă cu sufletul la gură să vadă ce surpriză le-a pregătit Apple Foto: Reuters

Apple și-a obișnuit deja fanii ca toate evenimentele de lansare, indiferent că a fost vorba de telefoane inteligente, tablete sau doar sisteme de operare, să fie învăluite în mister. Conferința care va începe la ora 20.00 nu face excepție.

În ciuda misterului care învăluie evenimentul, fanii Apple sunt convinși că Tim Cook (foto jos), urmașul regretatului Steve Jobs, le va răsplăti așteptarea și va prezenta noul iPhone 5. Despre acesta s-a spus până acum că ar putea fi mult mai subțire, că va avea un ecran de 4 inchi (față de 3,5 inchi cât are varianta 4S), că va avea o cameră de peste 8 megapixeli și că versiunea de bază va porni de la 32GB și nu de la 8GB ca modele anterioare.

Tim Cook Foto: Reuters

Conferința va începe însă în mai puțin de 10 minute, iar așteptarea va lua sfârșit.

Fotografii: cnet.com

Mâine, pe adevarul.ro, o analiză a noului iPhone și a principalilor săi competitori.

UPDATE 21.47

Formația Foo Fighters apare pe scenă. Concertul formației încheie evenimentul de lansare a lui iPhone 5 și a noii game de iPod.

Foo Fighters

UPDATE 21.45

Tim Cook, din nou pe scenă:„Când privești fiecare dintre aceste produse, poți vedea că sunt inovații în domeniu. Dar ceea ce le diferențiază, ceea ce pune Apple în fruntea competiției, este felul în care acestea pot lucra împreună. Doar Apple poate crea servicii de hardware și software incredibil care să lucreze împreună. Apple nu a fost niciodată mai puternică și acest lucru se datorează entuziasmului angajaților noștri. Ei fac cea mai bună treabă“.

UPDATE 21.40

Prețurile pentru noul iPod Touch: 16 GB - 199 de dolari, 32 GB - 249 de dolari, 32 GB - 299 de dolari și versiunea de 64 FB - 399 de dolari. Prețurile concurează cu cele ale lui iPhone5.

Noul iPod Shufle: 49 de dolari.

iPod

UPDATE 21.30

Sunt prezentate noile căști, la care inginerii Apple ar fi lucrat trei ani.

UPDATE 20.15

iPod

Se vorbește despre noul iPod Nano și noul iPod Touch. Mai mult timp de ascultare, ecran mai mare, mai subțire.

Noul iPod Touch are un procesor A5, la fel ca 4S, ceea ce înseamnă că este de șapte ori mai rapid decât modelul precedent. De asemenea, Touch va avea un ecran de 4 inchi, la fel ca iPhone5.

Bateria iPod Touch va susține 40 de ore muzică, 8 ore video. Noul iPod Nano - 30 de ore de muzică.

iPod Touch va avea o cameră de 5 megapixeli, beneficiind de câteva dintre caracteristicile camerei de pe iPhone5.

Accesoriu nou: o bandă pentru mână, pentru a nu scăpa noul Touch din mână. De asemenea, noile iPod-uri vin și în mai multe culori. 

iPod Touch

UPDATE 21.05

iPhone 5 va fi disponibil în două culori.

UPDATE 21.00

Până la sfârșiitul anului va fi lansat în 100 de țări și 240 de rețele de telefonie.

Țările în care se va lansa pe 14 septembrie (precomenzile) și 21 septembrie (în magazine): Statele Unite, Canada, Germania, Australia, Hong Kong, Singapore, Franța... De asemenea, din 28 septembrie, iPhone 5 ajunge în alte 22 de țări.

lansate

Prețurile de lansare:

199 dolari - 16GB

299 dolari -  32GB 

399 dolari - 64GB

Nu a apărut versiunea 128 GB, așa cum era așteptat.

iPhone 4 versiunea 8GB va fi gratuit. Versiunea 32GB va costa 49 de dolari la abonamentul pe doi ani. Toate acestea sunt prețurile de lansare în SUA.

UPDATE 20.55

Se subliniază faptul că este prima dată când un iPhone este atât de înalt. Lățimea noului telefon pare să fie cât banda metalică a lui 4S.

Apare pe scenă Bob Mansfield, fostul șef al departamentului de hardware, Se trec în revistă caracteristicile prezentate anterior.

UPDATE 20.50

Se trece la Siri. Asistemntul personal de la Apple are acum și cunoștionțe din domeniul sportului. De asemenea, ca noutate, Siri îți poate updata statusul pe Facebook.

Peste 200 de noi funcții cu iOS 5, promite conducerea Apple.

siri

UPDATE 20.45

Se poate intra pe Twitter și Facebook din orice aplicație.

UPDATE 20.42

iPhone 5 va avea sistem iOS6. Sunt prezentate noile hărți de pe Apple și sistemul turn-by-turn.

harta

UPDATE 20.35

iPhone 5 are 3 microfoane, pentru anularea zgomotului de fond.

Se anunță o schimbare a conectorului. Schiller: „iPod folosește conectorul de 30 de pini care a fost lansat în 2003. Ne-a servit o decadă, dar acum multe lucruri pe care le făceam cu ajutorul cablului, acum le facem wireless“.

Prin urmare, conectorul își schimbă dimensiunea. Schiller promite că va exista un adaptor pentru cablul care poate fi conectat pe ambele părți.

conector

UPDATE 20.31

Noua cameră foto: iSight. Tot 8 Mp, la fel ca versiunea 4S, filtru IR hibrid, fotografiile sunt făcute într-un timp cu 40% mai rapid în consiții de iluminare scăzute. iPhone5 face și fotografii panoramice, care pot ajunge și la 28 Mp. Camera frontală are 720 p.

foto

Camera video: detecie facială, posibilitatea de a face fotografii în timpul filmării. Camera 3D despre care se tot zvonea a rămas un vis.

UPDATE 20.30

Schiller se întoarce pe scenă. Autonomia telefonului este de 8 ore timp de convorbire și navigare 3G, 10 ore la utilizarea internetului Wi-fi, 40 de ore de ascultare de muzică și 225 de ore în stand-by.

UPDATE 20.28

Rob Murray (EA) arată ce poate face noul procesor A6 pe câteva jocuri video.

UPDATE 20.27

Noul iPhone are procesor A6. Acest lucru înseamnă o viteză de două ori mai mare, deși dimensiunea este redusă cu 22% față de A5. Ecranul are o saturație a culorii cu 44% mai bună și cinci coloane pe ecran.

UPDATE 20.25

Shiller prezintă harta țărilor unde este diponibilă tehnologia 4G. În România nu este disponibilă această tehnologi, însă zilele acestea s-a desfășurat o licitație tocmai pentru implementarea LTE.

harta

UPDATE 20.20

Phil Schiller, șeful de marketing de la Apple: „Telefonul are o tehnologie wireles ultrarapidă, GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HDPA+, DC-HSPDA, și LTE“. Acest lucru înseamnă că telefonul va putea folosi tehnologia 4G.

Până acum nu sunt surprize în ceea ce privește noul telefon, doar sunt confirmate zvonurile care au circulat în ultimele luni.

UPDATE 20.16

iPhone 5 este într-adevăr mai lung, Are 7,6 milimetri, este cu 18% mai subțire decât 4S. Este cu 20% mai ușor decât modelul anterior, având doar 112 grame. Ecranul are 4 inchi în diagonală, exact cum susțineau zvonurile din piață.

iPhone
iPhone

UPDATE 20.15

Iată noul iPhone5! Așteptarea a luat sfârșit

UPDATE 20.12

Cooks: 98% din companiile de top folosesc o tabletă de la Apple.

Cook mai spune că există 250.000 de aplicații de iPad, multe dintre ele adaptate la ecranul Retina, de pe modelul anterior.„Utilizatorul dmediu are 100 de aplicații pe telefon. Eu am peste 100“, spune Tim Cook

UPDATE 20.08

Tim Cook spune că Apple a vândut 17 milioane de tablete în lunile aprilie-iunie și 84 de milioane de iPad-uri până la sfârșitul lunii. Apple deține astfel 65% din piața de tablete.

iPad

UPDATE 20.05 Se trece la discuțiile despre Mac. Vânzări foarte bune vara aceasta.

UPDATE 20.00

Conferința începe cu prezntarea unui nou magazin Apple, din Barcelona. Tim Cook spune că magazinele Apple oferă clienților săi cea mai bună experiență. 

Magazin Barcelona

UPDATE 19.58

Jurnaliștii au intrat în sala de conferințe. „Stăm confortabil și ascultăm U2", transmit jurnaliștii de la TechCrunch.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite