Justiţia forţează operatorii britanici de internet să închidă Pirate Bay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siteul de distribuire de fişiere „The Pirate Bay" ar putea fi blocat de către furnizori de internet în curând în Marea Britanie, după ce un tribunal a decis că operatorii platformei „incită şi conving" oamenii să nu respecte drepturile de autor.

Niciunul dintre reprezentanţii Pirate Bay nu a participat la proces, scrie revista „Wired". Cazul a ajuns la tribunal după o plângere a unui grup format din casele de discuri EMI, Sony şi Universal. Acestea doresc să forţeze furnizorii de internet să blocheze siteurile care promovează pirateria online.

Cazul nu este unic în Marea Britanie. De curând, judecătorii britanici au forţat British Telecom să blocheze accesul la siteul Newzbin2, un site cunoscut pentru că distribuia fişiere piratate.

Proprietarii de la Pirate Bay au reacţionat săptămâna trecută la încercările de a bloca siteul, care este actualmente găzduit pe un server suedez, unde legislaţia este mai permisivă. „Industria de muzică este ca un copil care strigă după bomboanele lui. Problema cu acest copil este că are diabet".

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite