Jocurile pe calculator ar putea dezvolta creativitatea copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mulţi părinţi limitează timpul petrecut de copii în faţa calculatorului, un studiu al Universităţii din Michigan (SUA) arată că jocurile video le-ar putea dezvolta imaginaţia.

Cel mai nou studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea din Michigan arată că, în ciuda analizelor anterioare, jocurile pe calculator ar putea avea şi un efect pozitiv asupra copiilor. Studiul nu a încercat să demonteze vechile ipoteze, cum că astfel de activităţi îi fac pe cei mici mai violenţi de pildă, ci a observat cum se dezvoltă latura creativă a puştilor.

Astfel, potrivit presei britanice, cercetătorii au observat că cei mai mulţi copii de 12 ani participanţi la studiu, au devenit mai creativi atunci când li s-a cerut să deseneze sau să scrie o poveste. Potrivit Lindei Jackson, psihologul care a condus studiul, efectul nu s-a datorat folosirii în sine a tehnologiei - adică telefoanelor inteligente, computerelor sau internetului.

De asemenea, cercetătorii au mai arătat că băieţii se joacă mai mult decât fetele şi preferă jocurile violente sau sportive. În acelaşi timp, fetiţele preferă interacţiunea cu alţii, fie persoane sau lucruri.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite