Jocurile pe calculator – dependenţa viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihologii sunt îngrijoraţi că gamingul va deveni următoarea mare boală a copiilor
Psihologii sunt îngrijoraţi că gamingul va deveni următoarea mare boală a copiilor

Jocurile pe calculator ar putea deveni următoarea mare boală a umanităţii, arată un studiu realizat de o firmă britanică din domeniul recuperării după diferite dependenţe. Conform „Norcas", foarte mulţi copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani ar fi pierduţi fără posibilitatea de a se distra în acest fel.

Conform studiului, o treime din copii au răspuns că ştiu măcar o singură persoană care este dependentă de jocuri pe calculator. Pentru cei sub 16 ani, procentul a crescut la 40%, scrie presa britanică.

Descoperirile i-au făcut pe specialiştii din domeniul psihologiei să avertizeze că „gaming-ul" ar putea deveni marea adicţie a umanităţii. Conform acestora, în proporţie de aproape 100% tinerii sunt implicaţi în astfel de activităţi. Pe lângă acest lucru, o treime dintre adulţi şi 40% din copii se joacă aproape zilnic.

86% din respondenţi au declarat că jocurile pe calculator pot fi activităţi care să ofere dependenţă şi care ar putea duce la lipsa antrenamentului fizic şi afectarea relaţiilor cu prietenii şi părinţii.

Ultima concluzie a cercetării „Norcas" a fost că perioada cea mai uzitată pentru această activitate este între orele 18 şi 21, chiar când familiile se reunesc şi ar trebui să stea la masă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite