Jocurile pe calculator, obsesia copiilor moderni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile pe calculator sunt omniprezente în viaţa copiilor
Jocurile pe calculator sunt omniprezente în viaţa copiilor

Din ce în ce mai mulţi copii se joacă pe calculatoare şi dispozitive mobile, arată un studiu NDP Group, citat de site-ul cnet.com. Astfel, 91 % dintre copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani din Statele Unite au declarat că se joacă pe un dispozitiv tehnologic, calculator, consolă sau telefon mobil.

Faţă de studiul anterior, realizat în 2009, procentul celor care se joacă a crescut cu 9%. De asemenea, îngrijorător este faptul că procentul copiilor de la 2 la 5 ani care se joacă pe calculator a crescut cu 19%.

De asemenea, una din concluziile studiului a fost că din ce în ce mai mulţi copii folosesc dispozitive mobile pentru a se juca. Astfel, în ziua de azi 38% din copii folosesc aparate mobile, în comparaţie cu doar 8% în 2009.

Rezultatele analizei de piaţă sunt îngrijorătoare deoarece numeroase studii anterioare au arătat efectele negative ale jocurilor pe calculator. Astfel, conform unei cercetări realizate de Universitatea din Iowa (Statele Unite), copiii care petrec mult timp cu jocurile video întâmpină probleme de atenţie la şcoală, iar în cazuri grave pot dezvolta sindromul deficienţei de atenţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite