Jocurile online, bombă cu ceas în cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile online pot distruge o relaţie
Jocurile online pot distruge o relaţie

Jocurile online pot distruge armonia dintr-o relaţie de cuplu, potrivit unui studiu realizat de o universitate americană.

Între jocurile cu cel mai mare potenţial de a interfera în relaţie sunt cele de tipul „World of Warcraft" sau „Star Wars: The Old Republic". Astfel, 75% din partenerii jucătorilor online au spus că şi-ar dori ca soţul sau soţia să se implice mai mult în relaţie, decât în construirea unui personaj puternic în interiorul jocului. Nu neapărat timpul petrecut cu jocurile deranjează cuplurile, ci faptul că rutina somnului este modificată, iar certurile sunt mai dese.

Studiul „Brigham Young University" consideră că aceste probleme duc la mai puţin timp petrecut făcând lucruri împreună şi mai puţine conversaţii serioase.

Cercetarea realizată pe 349 de persoane a mai descoperit că 36% din jucători sunt căsătoriţi. Singura metodă prin care se poate asigura armonia cuplului este ca cei doi să fie jucători. Astfel, 76% din cuplurile de împătimiţi ai gaming-ului online consideră că acesta este o influenţă pozitivă.

Pe lângă respondenţii la studiu, oamenii de ştiinţă au întâlnit şi gameri împătimiţi care au refuzat să răspundă. Acest lucru i-a făcut să susţină că efectele jocurilor ar putea fi mult mai grave decât este arătat de rezultate.

Vârsta media a jucătorilor este de 33 de ani, iar durata mariajului de şapte ani. Dintre acele cupluri în care există un singur jucător, în 84% din cazuri acesta este bărbat şi, de asemenea, în cadrul cuplurilor care împărtăşesc pasiunea pentru jocuri, 73% din bărbaţi se joacă mai mult.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite