Jocul de-a economia pe iPhone– Banca Europeană a lansat un joc pentru bancherii amatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Economia este un joc în care utilizatorii controlează banii Europei
Economia este un joc în care utilizatorii controlează banii Europei

În plină criză economică, Banca Centrală Europeană se „joacă". Instituţia europeană a lansat la finalul lunii octombrie un joc pentru iPhone sau iPad numit Economia, în care utilizatorii se transformă în bancheri şi pot rezolva problemele economice apărute.

Conform cotidianul „The Daily Telegraph" banca invită publicul să rezolve problemele financiare ale continentului şi ale zonei euro.

Economia, unde prima literă este scrisă cu simbolul monedei euro, este promovat ca un joc unde utilizatorii sunt invitaţi să răspundă întrebării: „Vei fi vulturul sau vei fi porumbelul? Ai ceea ce îţi trebuie pentru a deveni unul din jucătorii cei mai importanţi ai băncii?"

Nu există momentan date care să confirme preţul dezvoltării unui asemenea joc, dar unii utilizatori au fost intrigaţi de faptul că în plină criză financiară Banca Europeană cheltuie banii pe jocuri pentru telefoanele mobile.

Scopul jucătorului este să ţină inflaţia scăzută, sub nivelul de 2% şi să aibă stabilitate financiară. De asemenea oferă predicţii despre ratele dobânzilor, care ajută utilizatorul să ia deciziile corecte.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite