Japonezii au inventat „arma“ care-i face pe oameni să tacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivul îi face pe oameni să se bâlbâie
Dispozitivul îi face pe oameni să se bâlbâie

Cercetătorii japonezi au mai inventat o minune tehnologică ciudată: maşinăria care reuşeşte să blocheze discursul oricărei persoane prin repetarea propoziţiilor. Conform celor care au dezvoltat sistemul, creierul uman practic se „blochează" atunci când ceea ce spune un om este repetat la mai puţin de două secunde.

Potrivit lui Kazutaka Kurihara şi Koji Tsukada, creatorii lui „Speech Jammer", arma este ideală pentru clasele gălăgioase şi funcţionează atunci când este folosit de la o distanţă de 30 de metri.

În momentul când este îndreptat către o persoană, preia vocea acestuia cu un microfon şi după 0,2 secunde transmite acelaşi lucru, creând un ecou. Tehnica, numită „Delayed Auditory Feedback" este recunoscută de către psihologi drept cea mai eficientă armă pentru a întrerupe pe cineva, făcându-l să se bâlbâie, iar apoi să tacă.

„Arma" se bazează pe teoria că atunci când vorbim avem nevoie să ne auzim, dar dacă ne auzim de două ori situaţia devine confuză. Inginerii care au realizat „Speech Jammer" spun că instrumentul nu provoacă durere fizică, iar efectul dispare imediat după folosire.

Cu toate acestea, instrumentul poate fi folosit şi pentru lucruri mai bune. S-a demonstrat că efectul „Delayed Auditory Feedback" ajută persoanele cu probleme de vorbire şi care se bâlbâie mult, prin repetarea cuvintelor spuse.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite