Jack Spintecătorul a fost femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autor britanic susţine că legendarul criminal era de fapt o femeie, Lizzie Williams.

Legenda lui Jack Spintecătorul, criminalul care a ucis cinci prostituate din regiunea Whitechapel şi din districtele adiacente Londrei, Marea Britanie, în 1888, a luat o turnură nouă.

O carte scrisă de John Morris susţine că Spintecătorul ar fi fost de fapt o femeie  - Lizzie Williams. Ea este soţia chirurgului Sir John Williams, care a fost suspect în cazul crimelor.

Printre argumentele invocate de Morris ar fi faptul că niciuna dintre femei nu a fost violată. În plus, trei dintre ele au avut pântecul spintecat, detaliu explicat prin faptul că Lizzie Williams nu a putut avea copii şi astfel se răzbuna pentru acest lucru. În al doilea rând, obiectele personale ale uneia dintre victime, Annie Chapman, ar fi fost aşezate la căpătâiul acesteia, într-o „manieră feminină".

De asemenea, anchetatorii din acele timpuri au găsite trei nasturi de la cizme de femeie lângă o altă victimă, Catherine Eddowes, iar în şemineul lui Mary Kelly, ultima victimă, au fost descoperite urme ale unei cape, ale unei rochii şi ale unei pălării de femeie.

Kelly nu deţinea aceste obiecte. În plus, ultima victimă a fost aleasă pentru că ar fi fost pacienta lui Sir John Williams şi ar fi avut o relaţie cu acesta.

Crimele lui Jack Spintecătorul au înspăimântat Marea Britanie la finalul secolului al XIX-lea. Criminalul îşi tăia victimele cu un bisturiu, folosind o tehnică întâlnită la medici.

Din acest motiv, Sir John Williams a fost unul dintre principalii suspecţi. Anul trecut, în noiembrie, a fost descoperit bisturiul care ar fi „responsabil" de crimele din 1888. 

5 femei au fost ucise de Jack Spintecătorul în toamna anului 1888.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite