Înjurăturile te scapă de durere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii cred că durerea poate fi suportată mai uşor când îmjuri
Cercetătorii cred că durerea poate fi suportată mai uşor când îmjuri

Înjuratul este o bună metodă să scapi de durere, au descoperit cercetătorii britanici, dar această metodă funcţionează în cazul persoanelor care nu înjură în mod frecvent, potrivit telegraph.co.uk.

O „explozie" de cuvinte obscene te poate ajuta să suporţi mai uşor durerea atunci când, din neatenţie, te ridici şi dai cu capul într-un colţ de dulap sau când scapi un obiect greu pe degetul mare de la picior. Cercetătorii de la Universitatea Keele au descoperit, în urma unor studii, că acest lucru este valabil pentru persoanele care sunt în mod obişnuit politicoase.

Cercetătorii au efectuat studii pe două grupuri de persoane: care nu înjură de obicei şi persoane care înjură de până la 60 de ori într-o zi.
Toţi cei care au participat la teste au fost puşi să ţină mâna în apă foarte rece. Cei care nu foloseau cuvinte obscene în mod constant, au rezistat, în medie, 140 de secunde atunci când au înjurat în timpul experimentului, dublu faţă de cât au rezistat dacă nu au înjurat.

Cei care înjurau de obicei, au rezistat doar 120 de secunde folosind expresii licenţioase în timpul experimentului. Atunci când nu au înjurat, au reuşit să stea cu mâna în apă îngheţată tot 120 de secunde.
Studiul a fost condus de Richard Stephens and Claudia Umland de la Universitatea Keele şi publicat în „ The Journal of Pain". Concluzia a fost că înjuratul îi ajută pe mulţi să tolereze durerea provocând un răspuns emoţional care conduce la o formă de analgezie indusă prin stres.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite