Ingredientul „viu“ al unei băuturi populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insectele cochineale sunt folosite pe post de ingredient în  băuturile de la Starbuks
Insectele cochineale sunt folosite pe post de ingredient în băuturile de la Starbuks

Gigantul American al cafenelelor, Starbucks, a admis că foloseşte un ingredient mai puţin obişnuit pentru populara sa băutură Frappuccino de Căpşuni.

Crema roz introdusă în băutură este realizată inclusiv din insecte pisate. Într-o declaraţie de presă a Starbucks, compania a recunoscut că foloseşte exctract cochineal pe post de colorant. Cu toate acestea, nu se ruşinează de acest ingredient mai puţin obişnuit, deoarece susţin că totul este natural şi evită astfel coloranţii artificiali. De altfel, exctractul insectelor cochineale este folosit la brânzeturi, băuturi alcoolice şi altele pe post de colorant.

Gândacii sunt colectaţi din Mexic şi din America de Sud, sunt deshidrataţi şi apoi sunt pisaţi şi introduşi în băutura care are ca ingredient principal laptele.

„La Starbucks, încercăm să folosim produse care sunt potrivite unor diete diverse. Chiar dacă nu este un produs vegetarian, ne ajută să evităm coloranţii artificiali", au declarat reprezentanţii cafenelei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat totuşi că extractul cochineal ar putea cauza astmul. De asemenea, ar putea provoca reacţii alergice. În plus, vegetarienii s-ar putea să nu fie mulţumiţi de faptul că băutura lor favorită ar conţine insecte pisate.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite