Infidelitate digitală: posesorii de Android îşi doresc iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
50% din tabletele achiziţionate în ultimele trei luni de către respondenţi au fost iPad şi doar 9% Samsung
50% din tabletele achiziţionate în ultimele trei luni de către respondenţi au fost iPad şi doar 9% Samsung

Utilizatorii de smartphone-uri cu sistem de operare Android sau cei care au un BlackBerry nu ar rămâne fideli sistemului de operare în cazul în care s-ar decide să achiziţioneze o tabletă. Astfel, majoritatea ar dori un iPad.

Studiul realizat de compania Maritz Research în luna noiembrie le-a pus respondenţilor în faţă 14 tablete dintre care să aleagă. Procentul celor care ar alege un iPad a fost mai mare în rândul utilizatorilor de BlackBerry, 53% din aceştia dorind gadgetul de la Apple. 12% ar alege un Amazon Kindle Fire, iar 11% un Samsung Galaxy Tab. Surprinzător sau nu, doar 8,5% din respondenţii posesori de BlackBerry ar alege tableta scoasă de firma mamă, Research in Motion: BlackBerry PlayBook, scrie Forbes. Acest lucru ar explica şi de ce tableta de la RIM nu a fost populară.

Între utilizatorii de telefoane inteligente cu sistem de operare Android, 41% ar alege un iPad, 19% ar dori un Galaxy Tab, iar 16% un Amazon Kindle Fire. În rândul utilizatorilor de Windows Phone 40% doresc un iPad, 16% un Kindle Fire şi 12% un Galaxy Tab.

iPad-ul, perfect pentru cei cu dare de mână

Un singur grup de utilizatori de telefoane inteligente a fost fidel mărcii şi sistemului de operare. Deloc surprinzător, cei care au un iPhone ar alege şi un iPad, într-un procent de 77%. Doar 8% din fanii iPhone ar trece pe un Kindle Fire şi doar 5% pe o tabletă Samsung.

Studiul de la Maritz arată şi tendinţe interesante asupra clienţilor de tablete. Cei care sunt dispuşi să dea peste 400 de euro pe o tabletă ar alege un iPad, cei care urmăresc sectorul mediu al pieţei vor un Samsung Galaxy Tab, iar cei care caută gadgeturi mai ieftine îşi doresc un Kindle Fire.

Cu toate că Apple nu mai este liderul incontestabil al pieţei de tablete, iar mai mulţi producători s-au aventurat în acest domeniu, conform studiului 50% din achiziţiile de tablete din ultimele trei luni au vizat un iPad. 13% au cumpărat un Kindle Fire, arătând că Amazon şi-a câştigat rapid un procent important din piaţă şi doar 9% o tabletă Samsung.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite