FOTOGALERIE Încălţăminte cu dispozitiv de urmărire pentru bolnavii de Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prototipul pantofilor-minune
Prototipul pantofilor-minune

Pacienţii care suferă de demenţă nu se vor mai pierde dacă pleacă de acasă

Una dintre cele mai mari preocupări ale familiilor care au în îngrijire persoane suferinde de demenţă este aceea că bolnavii se pot rătăci din cauza faptului că boala îi confuzează şi-i dezorientează.

O companie americană, GTX Corp, în parteneriat cu magazinul, Aetrex Worldwide, vin cu o soluţie la această problemă şi anunţă că vor scoate pe piaţă încălţăminte care are încorporată un dispozitiv de urmărire. Pantofii sunt „dotaţi" cu un sistem GPS în miniatură, care permite localizarea precisă a posesorului.

Prototipul pantofilor-minune

„Salvează vieţi"

Dispozitivul, montat la călcâi, va putea permite rudelor să urmărească îndeaproape bolnavul de Alzheimer. În plus, aparatul permite setarea unei zone sigure în care suferindul să se poate plimba, iar în cazul în care depăşeşte această zonă, se declanşează o alarmă. „Aceşti pantofi vor uşura povara fizică şi emoţională pe care o resimt victimele bolii Alzheimer, dar şi a celor care au grijă de ei. Dispozitivul poate salva vieţi", a declarat Andrew Carle, reprezentant al companiei.

Pentru a putea depista locul în care se află persoana dispărută este nevoie de o aplicaţie, care poate fi descărcată pe un smartphone.
Pentru început, compania scoate la vânzare în Statele Unite 3.000 de perechi, care pot fi cumpărate la preţul de 230 de euro începând cu sfârşitul acestei luni de pe magazinul online al companiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite