Iisus s-a născut pe data de 17 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii au emis teoria pornind de la „Steaua magilor“. Crăciunul ar trebui sărbătorit la mijlocul lunii iunie şi nu pe 25 decembrie.

Astronomii australieni susţin că Iisus s-a născut în luna iunie.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au cartografiat apariţia „Stelei magilor“, despre care Biblia spune că i-a condus pe cei trei magi până în Betleem, la locul naşterii lui Hristos, relevă “The Daily Telegraph”.

Potrivit lor, Steaua a apărut deasupra Betleemului în urmă cu două milenii, pe data de 17 iunie, nu  pe 25 decembrie, zi în care lumea creştină celebrează Crăciunul.

Astronomul australian Dave Reneke a folosit un software complex pentru a cartografia poziţia exactă a tuturor corpurilor cereşti şi pentru a alcătui harta nocturnă a cerului, aşa cum a apărut ea în realitate, în urmă cu peste 2.000 de ani.

Analiza a relevat existenţa unui eveniment astronomic spectaculos, chiar în jurul datei la care s-a născut Iisus.

S-au aliniat planetele

Specialiştii susţin că “Steaua magilor” a fost, cel mai probabil, o aliniere spectaculoasă a planetelor Venus şi Jupiter, care s-au apropiat atât de mult, încât au început să strălucească împreună, deodată.

Reneke a afirmat că cei trei magi au interpretat probabil acest eveniment luminos de pe cer ca fiind semnalul pe care îl aşteptau.

Luând “Evanghelia după Matei” ca punct de referinţă, Reneke a stabilit că acest eveniment planetar luminos s-a produs pe data de 17 iunie, în anul 2 î.Hr. Studiile acceptate în general au plasat naşterea lui Hristos în intervalul cuprins între anii 3 î.Hr. şi 1 d.Hr.

“Avem un software care poate să recreeze cu exactitate cerul, aşa cum era el în oricare noapte din secolele trecute”, a declarat astronomul, care este şi editor al revistei „Sky and Space“.

“Noi nu susţinem că era chiar «Steaua magilor», dar mi se pare că este cea mai bună explicaţie găsită până în prezent“, a adăugat acesta.

Astronomul australian a declarat că teoria lui nu reprezintă în niciun caz o încercare de defăimare a religiei, ci dimpotrivă, rezultatele sale vin în sprijinul religiei, din moment ce un corp strălucitor a luminat cerul deasupra Orientului exact în perioada descrisă de textele religioase.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite