INDESTRUCTIBIL Primul ceas din aur care nu se poate zgâria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceasul este atât de dur încât logo-ul Hublot nu va putea fi inscripţionat
Ceasul este atât de dur încât logo-ul Hublot nu va putea fi inscripţionat

Un producător elveţian de ceasuri a realizat primul ceas de mână din lume fabricat în totalitate din aur indestructibil. Cei de la Hublot sunt cunoscuţi pentru experimentele lor de lux, iar această mică bijuterie este un succes al ingineriei.

Ceasul este realizat din aur de 18 carate, care nu poate fi afectat de către coroziune şi poate fi zgâriat doar cu ajutorul unui diamant.

Deşi ceasurile din aur nu sunt o noutate, indestructibilitatea este caracteristica esenţială a ceasului „Magic Gold". Astfel, oamenii au diluat de multe ori aur de 24 de carate cu alte substanţe pentru a realiza aur alb sau aur trandafiriu, dar acestea erau vulnerabile la zgârieturi şi căzături.

Cu ajutorul inginerilor de la Şcoala Politehnică de la Lausanne, Hublot a fabricat un material mai dur decât oţelul. În momentul când a ieşit de pe linia de producţie, materialul avea culoarea negru mat, dar după ce a fost lustruit, a revenit la culoarea sa normală. Procesul de realizare a constat în încălzirea metalului până la 2.000 de grade Celsius, iar Hublot spune că e atât de dur încât le va fi imposibil să inscripţioneze logo-ul companiei pe ceas.

Procesul prin care ceasul a fost fabricat

Vezi aici o galerie foto cu procesul de fabricare al ceasului

Costul ceasului nu a fost dat publicităţii, dar elveţienii au recunoscut că nu va fi un dispozitiv prea ieftin.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite