Huawei şi-a lansat noua gamă de telefoane inteligente şi tablete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tableta MediaPad de 7 inci îmbină calitatea şi preţul competitiv
Tableta MediaPad de 7 inci îmbină calitatea şi preţul competitiv

Producătorul chinez de telefoane mobile şi aparatură electronică Huawei a prezentat astăzi în România noua gamă de telefoane inteligente şi cea mai nouă tabletă. În plus, au mai fost prezentate alte produse ale gamei producătorului chinez care vor intra pe piaţa autohtonă la începutul lui 2012.

Gama de smartphone-uri de la Huawei cuprinde cinci modele. Modelele Honor şi Vision au fost prezentate în premieră astăzi, pe lângă Sonic, X3 şi Boulder, deja existente pe unele pieţe din străinătate.

Navele amiral ale noii game de telefoane

Huawei Vision este un smartphone pe care firmă chineză îl consideră nava amiral. Astfel, Vision rulează pe un sistem de operare Android 2.3 Gingerbread şi are un procesor de 1 Ghz. Însă acesta este doar single core, spre deosebire de concurenţii mai importanţi din piaţă (exceptând Apple, Nokia şi HTC), care au dotat aparatele lor cu procesoare dual core. Telefonul cu un ecran de 3,5 inci are o grosime de 10 milimetri şi o greutate de 130 de grame. Camera foto nu excelează prin performanţe, având cinci megapixeli şi putând înregistra clipuri video la calitate HD. Noul aparat va avea un preţ estimativ, în variantele fără abonament, de aproximativ 300-350 de euro, conform informaţiilor oferite de producător.

image

Huawei Vision

Al doilea model lansat, Huawei Honor, are o versiune puţin modificată a platformei Android Gingerbread şi un ecran tactil de 4 inci. Producătorul a declarat că cel mai mare avantaj pe care îl poate aduce noul smartphone este durata de viaţă a bateriei. Astfel, utilizatorii pot vorbi şi accesa funcţiile telefonului timp de aproximativ trei zile cu o singură încărcare. Aceste caracteristici compensează lipsa de originalitate a designului, utilizatorii fiind puşi în dubiu la identificarea telefonului.

Deşi procesorul de 1,4 Ghz este o surpriză, acesta vine tot single core. Camera foto principală are opt megapixeli, iar cea secundară doi megapixeli. Honor poate fi o surpriză pe o piaţă dominată de producătorii consacraţi. Deşi are doar 4 gigabytes capacitate de stocare şi doar 512 megabytes de memorie internă, prima impresie la atingerea şi folosirea telefonului a fost una bună. În plus, pentru un model care va fi mai ieftin decât liderii pieţei, ecranul tactil funcţionează destul de bine (spre deosebire de modelele inferioare ale gamei care au un ecran foarte sensibil şi care poate fi controlat cu greutate).

Tabletă decentă

Tableta Huawei MediaPad este o alternativă decentă la celelalte aparate de pe piaţă, deşi suferă la unele capitole. Ecranul tactil de 7 inci reacţionează cu întârziere în momentul înclinării tabletei şi durează aproape 4 secunde până la modificarea perspectivei de pe lung pe lat.

Dotată cu Android 3.2 Honeycomb şi un procesor dual-core de 1,2 Ghz, tableta se conectează la internet cu ajutorul 3G de 14,4 Mbps.

Preţul de comercializare la începutul anului va fi cuprins între 100 şi 400 de euro, în funcţie de specificaţiile tabletei, au spus producătorii.

Ambiţii mari

Ambiţiile producătorului chinez sunt mari. Reprezentanţii firmei au afirmat că Huawei este cea de-a cincea firmă în clasamentul dispozitivelor dotate cu Android, în spatele Samsung, HTC, Motorola şi LG, dar doresc să ajungă până în 2015 pe locul trei în clasamentul general al firmelor producătoare de telefoane inteligente. Astfel, chinezii vor să modifice imaginea generală de fabricant ieftin şi să se îndrepte spre calitate şi inovaţie.

Pentru a marca acest lucru Huawei şi-a testat posibilităţile printr-o colaborare cu postul Discovery Channel, realizând un telefon rezistent la apă, praf şi şocuri, care include o busolă şi un senzor de mişcare. La un preţ de 150 de euro, aparatul a arătat lipsuri încă de la primele teste. Astfel, la evenimentul de lansare a rezistat căzăturilor, dar apa a pătruns în interiorul lui atunci când a fost scufundat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite