Un puşti de opt ani a făcut din grădina mamei sale o afacere de 18 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producţia celui mai faimos ketchup din lume a început de la o afacere de familie
Producţia celui mai faimos ketchup din lume a început de la o afacere de familie

Henry Heinz avea doar opt ani când a început să le vândă vecinilor legumele din grădina casei lui. Ceea ce a început dintr-o joacă avea să se transforme într-o afacere cu o cifră uriaşă de afaceri.

Compania H. J. Heinz, care astăzi valorează aproape 18 miliarde de dolari şi înregistrează vânzări anuale de peste 11 miliarde de dolari, a pornit de la o afacere de familie. Pentru cel care a înfiinţat-o, Henry Heinz, totul a început dintr-o joacă. Născut în 1844 într-o familie de imigranţi cu opt copii, Heinz o ajuta pe mama sa, Anna Margaretha Heinz, să lucreze grădina amenajată în curtea casei lor din Pittsburgh, relatează Business Insider.

Doi ani mai târziu, puştiul a început să vândă recolta în coşuri mici de rafie, iar la nouă ani, a gătit primul sos de hrean, după reţeta mamei sale. Şi pe acesta a început să-l comercializeze clienţilor din împrejurimi.

Prima companie a dat faliment

La vârsta de 12 ani, Heinz a extins suprafaţa lucrată din grădină, folosindu-se de un cal şi de o căruţă, iar după patru ani, livra produsele sale magazinelor din oraşul Pittsburg. Bazele primei sale companii le-a pus, împreună cu un prieten, în jurul vârstei de 25 de ani. succesul nu a fost însă pe măsura aşteptărilor, iar după câţiva ani a falimentat.

Ketchupurile, produsele care i-au adus renumele lui Heinz, le-a comercializat începând din anul 1875, prin intermediul altei companii pe care a creat-o. Henry Heinz a murit în anul 1919, iar de atunci, afacerea este condusă de doi membri ai familiei sale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite