HTC nu mai vinde smartphone-uri în Germania. Cum pot profita ceilalţi producători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC va rata sezonul de cumpărături de Crăciun din Germania
HTC va rata sezonul de cumpărături de Crăciun din Germania

Producătorul taiwanez de telefoane mobile, HTC, se confruntă cu mari probleme în Germania, una dintre cele mai mari pieţe pentru smartphone-uri din Europa. Astfel, HTC nu va putea să-şi vândă gadgeturile în sezonul de Crăciun deoarece a pierdut un proces cu firma IPCom, deţinătoarea unor patente de invenţii pe care taiwanezii le-ar fi încălcat.

Săptămâna aceasta urma să se judece apelul HTC, dar aceştia şi l-au retras, renunţând să mai lupte. După acest anunţ, IPCom, care deţine mai multe patente anterior înregistrate de cei de la Bosch, a anunţat că va lua toate măsurile pentru ca produsele taiwanezilor să dispară din magazinele nemţeşti.

HTC resimte lipsa unei nave amiral

Această decizie ar putea afecta HTC, care este un producător în creştere, însă incapabil de a oferi produse semnificative în categoria de top. Compania a anunţat că estimează o scădere cu 8% în următorul trimestru faţă de ultimele rezultate, care au plasat taiwanezii pe locul patru în lume cu 10,8% din piaţă. În plus, deşi HTC a reuşit să vândă cele mai multe gadgeturi mobile în Statele Unite în trimestrul al treilea al acestui an, nu a reuşit să îşi diferenţieze clar un produs.

Un analist de la firma Gartner, CK Lu, a declarat că „HTC resime lipsa unei nave amiral. Dacă pui toate smartphone-urile lor în linie, nu vei fi capabil să diferenţiezi produsele prea bine, aşa cum poţi să vezi un Galaxy S II la Samsung sau un iPhone".

Cu toate că renunţarea la apelul din Germania va afecta vânzările chiar în sezonul de top, analiştii rămân totuşi moderaţi. Un reprezentant al firmei de investiţie Polaris, Simon Liu, a declarat că „nu poate fi vorba de sfârşitul HTC. Nu putem vorbi de o altă Nokia. Finlandezii au ratat intrarea pe piaţa smartphone-urilor de la început şi nu au dezvoltat aplicaţii la fel de bine ca Apple". În acelaşi timp însă, Nokia ar putea recupera teren cu ajutorul noilor sale telefoane inteligente dotate cu sistem de operare Windows.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite