HTC One X – smartphone-ul care redefineşte puterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC One X
HTC One X

HTC a anunţat la Târgul mobilităţii de la Barcelona, Mobile World Congress, noul său telefon vedetă: One X este un dispozitiv cu processor quad core şi ultimul sistem de operare de la Google, Android Ice Cream Sandwich.

HTC One X este asemănător ca specificaţii tehnice cu vedeta celor de la Samsung, Galaxy Nexus. Ecranul are 4,7 inci, fiind de tip Super LCD 2, cu o rezoluţie 1280x720 de pixeli HD.

Alte avantaje ale unuia dintre cele mai puternice telefoane de pe piaţă în acest moment sunt camera foto de opt megapixeli, dotată cu cinci niveluri pentru bliţ, dar şi camera foto frontală de 1,3 megapixeli, potrivită pentru convorbirile video de pe internet. Pe lângă aceste caracteristici, HTC a dotat telefonul şi cu sistemul audio Beats.

Partea cea mai interesantă pentru fanii tehnologiei o reprezintă însă procesorul. Anul acesta a fost denumit deja anul procesoarelor cu patru nuclee, adevăraţi monştri ai telefoanelor mobile. One X are un „motor" Tegra 3 de 1,5 Ghz. Pentru a rezista presiunii acestuia şi consumului mare, producătorul taiwanez a montat o baterie de 1.800 de miliamperi.

Capacitatea de stocare este de 32 de GB, fără posibilitatea de a se extinde prin intermediul unui card de memorie.

Lansarea HTC era de aşteptat, dat fiind că zvonuri despre un smartphone quad core existau încă din noiembrie anul trecut. Denumit atunci HTC Edge, telefonul avea practic aceleaşi specificaţii ca şi One X, iar presa de specialitate dădea ca sigură lansarea la Mobile World Congress.

Familia HTC One

De asemenea, HTC a mai prezentat alte modele din familia One. One XL va fi un frate mai mare pentru X, având conectivitate 4G. În schimb, One S este un telefon cu dual core, ecran de 4,3 inci şi sistem de operare Ice Cream Sandwich.

One V este cel mai ieftin dintre smartphone-urile prezentate la Barcelona. El are un ecran de 3,7 inci, procesor single core de 1 Ghz, cameră de cinci megapixeli, dar tot sistem de operare Ice Cream Sandwich.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite