Greşelile şoferilor confirmă stereotipurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greşelile din trafic ale bărbaţilor sunt cauzate de testosteronul ridicat
Greşelile din trafic ale bărbaţilor sunt cauzate de testosteronul ridicat

Stereotipurile conform cărora femeile conduc mai prost decât bărbaţii par să se confirme, scrie dailymail.co.uk. Astfel, aproape o treime din femeile care au dat testul pentru carnetul de conducere anul trecut în Marea Britanie au picat din cauza dificultăţilor de la parcarea laterală. Dintre cele 170.000 de femei care au susţinut examenul anul trecut, 55.000 au picat după ce au eşuat la parcare. Printre explicaţiile cele mai amuzan

Concluzia este susţinută şi de un studiu al Universităţii „Ruhr" din Bochum, Germania, care a testat 65 de persoane şi a descoperit că parcarea femeilor durează cu 20 de secunde mai mult decât cea a bărbaţilor.

Nu numai femei au probleme constante la volan. Erorile bărbaţilor privesc depăşirea vitezei legale. 40.000 dintre bărbaţii britanici au picat examenul pentru carnetul de conducere din cauza vitezei excesive, iar 30.500 deoarece nu au respectat indicaţiile semafoarelor.

Studiul a concluzionat însă că greşeala cea mai comună printre şoferii britanici este comună ambelor sexe: neacordarea de prioritate la intersecţie.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite