Google oferă spaţiu de stocare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google Drive oferă gratuit 5 GB spaţiu de stocare
Google Drive oferă gratuit 5 GB spaţiu de stocare

După Dropbox, iCloud de la Apple şi SkyDrive de la Microsoft, două dintre cele mai mari servicii de stocare de pe web, şi Google a intrat pe piaţa de profil, deşi, spun analiştii IT&C, cu o întârziere considerabilă.

Cu Google Drive, utilizatorii îşi vor putea stoca gratuit fişiere audio, foto sau PDF economisind astfel spaţiul de pe calculator. Serviciul de stocare va funcţiona foarte simplu, printr-o aplicaţie care funcţionează atât pe dispozitivele cu sistem de operare Android, cât şi pe cele cu iOS, adică iPhone sau iPad.

Spaţiul alocat gratuit este de 5 GB. Utilizatorii care au nevoie de mai mult loc pentru stocare vor plăti o „chirie" lunară de 2,49 dolari pentru 25 GB, 4,99 dolari pentru 100 GB şi 49,99 dolari pentru 1 TB, dar poate fi extins de fapt până la 16 TB.

Oferta include, potrivit reprezentanţilor Google citaţi de presa britanică, şi un spaţiu adiţional pe serviciul Gmail, de 25 GB. În comparaţie, Dropbox oferă 2GB pentru stocare, SkyDrive 7 GB şi 25 GB pentru utilizatorii fideli, iar iCloud 5 GB.

Google Drive aduce şi ceva nou pe o piaţă de Cloud destul de aglomerată, şi anume tehnologia Optical Character Recognition, care îţi permite să cauţi un text în documente scanate sau să identifici automat imagini.

„Dacă încarci o fotografie dintr-un ziar vechi şi cauţi un cuvânt în ea, Google Drive îl va găsi. De asemenea, dacă stochezi o imagine de la Marele Canion şi apoi cauţi cuvintele «Marele Canion», vor fi afişate respectivele poze", se arată în comunicatul oficial publicat de Google.

Avantajele SkyDrive sunt: posibilitatea de a a colabora în fişierele Office, precum şi integare Bing, un serviciu însă nu foarte popular în România. iCloud se mândreşte cu integrare iTunes şi cu serviciul iTunes Match, în timp ce DropBox a lansat de curând un sistem care îţi permite să îi oferi acces unui alt utilizator la un anumit fişier printr-un simplu link, relatează connect.ro.

49,99 dolari costă lunar 1 TB (adică peste 1.000 GB) spaţiu de stocare pe Google Drive.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite