Google îl sărbătoreşte pe Edmond Halley

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Logo-ul Google Marea Britanie care îl aniversează pe Halley
Logo-ul Google Marea Britanie care îl aniversează pe Halley

Pagina de start Google Marea Britanie îl sărbătoreşte azi, prin intermediul unui Doodle, pe astronomul britanic Edmond Halley, marcând 335 de la naşterea celui care a descoperit cometa care-i poartă numele.

Imaginea creată de artiştii de la Google arată cometa, a cărei traiectorie Halley a calculat-o, trecând pe lângă Saturn, Soare, Lună, câteva stele şi o rachetă spaţială.

Edmond Halley a fost al doilea astronom regal, după John Flamsteed, al cărui învăţăcel a fost. Prima incursiune serioasă în lumea astronomiei s-a produs în 1676 când a călătorit pe insula Sfânta Elena, amplasată între India şi America de Sud, unde a înregistrat longitudinea şi latitudinea a 341 de stele şi a observat trecerea planetei Mercur pe lângă Soare.

Principala sa descoperire a fost cometa Halley. Până atunci s-a considerat că nu a existat acelaşi corp ceresc, dar Halley a analizat traiectoria acestuia şi a concluzionat că trecerile din 1531, 1607 şi 1682 au reprezentat de fapt aceeaşi cometă. Apoi, astronomul a calculat corect următoarea întoarcere a cometei, în 1758.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite