Google+ e reţea de băieţi, Facebook şi Twitter – de fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OnlineMBA
OnlineMBA

OnlineMBA, un site de consultanţă în domeniul învăţământului universitar, a schiţat portretul utilizatorilor celor mai importante reţele de socializare.

Împreună, pe Facebook, Twitter, Google+ şi LinkedIn sunt deschise peste 1,2 miliarde de conturi de utilizatori. Americanii de la OnlineMBA (www.onlinemba.com) au încercat să afle cum arată, în cifre, „clienţii" reţelelor de socializare. Astfel, cu 845 de milioane de utilizatori activi, Facebook este cea mai populară reţea, fiind urmată de LinkedIn, cu 150 de milioane, şi de Twitter, cu 127 de milioane. Mai recenta Google+ este abia pe locul patru, cu 90 de milioane de utilizatori.

Statisticile celor de la OnlineMBA arată că Facebook şi Twitter sunt reţelele preferate de femei, acestea reprezentând 57% din totalul utilizatorilor în cazul Facebook , respectiv 59% în cazul Twitter. De partea cealaltă, bărbaţii sunt majoritari pe Google+ (82%) şi pe LinkedIn (66%).

Cei mai şcoliţi stau pe LinkedIn

În privinţa nivelului de educaţie, LinkedIn are cei mai mulţi utilizatori cu studii superioare (37%), fiind urmată de Google+ (28%), Facebook (24%) şi de Twitter (23%). În schimb, Twitter are cei mai mulţi fani cu studii postliceale (59%), capitol la care stă bine şi Facebook (57%). Totuşi, Facebook are şi cei mai mulţi „clienţi" fără şcoală (9%). Referitor la vârsta utilizatorilor, cei mai mulţi se încadrează în intervalul 35-44 de ani: 50% în cazul Google+, 49% în cazul LinkedIn şi 46% în cazul Facebook. Cei mai tineri sunt pe Twitter - 48% au sub 35 de ani.

OnlineMBA oferă şi alte cifre interesante. Astfel, 43,82% din utilizatorii Google+ nu sunt implicaţi într-o relaţie sentimentală şi cei mai mulţi dintre ei sunt de meserie ingineri. De asemenea, pe Facebook se intră prin intermediul telefonului mobil de 200 de milioane de ori pe zi, iar durata medie a vizitei pe site este de 23 de minute şi 20 de secunde. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite