Google ar putea dezvolta ochelarii GPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google oferă angajaţilor posibilitatea de a lucra în timpul programului la proiecte experimentale
Google oferă angajaţilor posibilitatea de a lucra în timpul programului la proiecte experimentale

Laboratorul Google X, creat pentru dezvoltarea unor proiecte revoluţionare în domeniul tehnologiei, ar putea să prezinte în următorii ani ochelari care vor funcţiona ca nişte ecrane transparente. Astfel, ele vor putea fi folosite ca adevărate GPS-uri sau platforme informaţioanale.

Până în această săptămână se ştia că Google lucrează la tehnologie computerizată "la purtător“, dar se credea că ar fi vorba despre nişte ceasuri care ar folosi sistemul de operare Google Android. Cu toate acestea, gigantul tehnologiei ar putea dezvolta gadgeturi ultraperformante, care ar putea să arate exact ca nişte ochelari clasici, cu rame groase.

Un specialist a declarat pentru site-ul 9to5google.com că „vorbim de prototipuri în ultima fază a dezvoltării şi care sunt identice cu ochelarii cu rame groase". Specialistul a declarat că ar există şi nişte butoane pe rame, care ar controla display-ul. Pentru dezvoltarea acestei tehnologii, Google a apelat şi la profesorul  Richard Duval.

Cum ar putea fi folosită o asemenea pereche de ochelari revoluţionari? Dacă cineva se pierde, ar putea căuta prin comandă vocală adresa exactă, iar ochelarii îl vor ghida la destinaţie.

20% din timpul angajaţilor Google folosit pentru experimente

Laboratorul pseudosecret al Google este un proiect dezvoltat de fondatorii companiei Larry Page şi Sergei Brin. Conform informaţiior de până acum, inginerii de la firma californiană au voie să-şi rezerve 20% din timp pentru proiecte experimentale cu aplicaţii în orice domeniu. Printre proiecte ar fi un frigider care-şi comandă singur mâncare în momentul când nu mai este „populat" cu alimente, maşini care se conduc singure şi roboţi care ar lua locul oamenilor la întâlnirile de afaceri.

Această ultimă încercare a fost demonstrată de Sergei Brin care a participat la o conferinţă prin intermediul unui robot care-i transmitea informaţiile, afişa informaţiile pe un ecran mai mare şi-l scutea de o deplasare lungă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite