Google a înlocuit părinții și profesorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google este folosit pentru idei, informații și cumpărături
Google este folosit pentru idei, informații și cumpărături

Copiii din ziua de astăzi nu-i mai consideră pe părinți sursa principală de înțelepciune și cunoștințe. Un studiu britanic arată că cei mici apelează mai des la Google decât la părinți.

Cei mai mulți copii cu vârsta cuprinsă între șase și 15 ani apelează prima oară la Google, 54% recunoscând acest lucru. Părinții sunt a doua opțiune pentru dileme, dar doar 25% din copii îi întreaba pe ei prima oară. Enciclopediile nu mai sunt la modă, un sfert dintre cei mici recunoscând că nu știu nici măcar ce înseamnă cuvântul, scrie „The Daily Mail"

Situația e îngrijorătoare în privința almanahurilor. 45% nu au folosit niciodată o enciclopedie printată, iar 19% nu au atins un dicționar obișnuit. Întrebați ce este o enciclopedie, unii copii au dat răspunsuri tragicomice: ceva cu care călătorești sau ceva cu care realizezi calcule.

Nici profesorii și învățătorii nu mai sunt sursă de înțelepciune pentru copiii noii generații. 3% din copiii intervievați în cadrul sondajului Birmingham Science City apelează la ei pentru răspunsuri.

„Nu este neapărat un lucru rău. Arată doar ce funcție importantă are tehnologia digitală în viața copiilor de astăzi și cât de relaxați se simt cu ea", a declarat profesorul Pam Waddell, unul dintre inițiatorii studiului.

500 de copii au fost intervievați, iar jumătate dintre aceștia au recunoscut că folosesc Google de cel puțin cinci ori pe zi.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite