Google Chrome atacă supremaţia Explorer-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google Chrome îşi continuă marşul spre poziţia de lider absolut al pieţei browserelor de internet, realizând o nouă performanţă săptămâna trecută.

Astfel, programul gigantului online a fost pentru prima oară pe primul loc pentru o întreagă săptămână, în faţa „bătrânului" Internet Explorer (IE). Cu toate acestea, browserul de la Microsoft este pe primul loc în clasamentul mediu înregistrat în ultimul an, arată o analiză StatCounter.

image

Practim, Chrome a ajuns săptămâna trecută la aproape 33%, în comparaţie cu Internet Explorer care are doar 32%. În plus, până acum, niciun alt browswer nu mai trecuse pe primul loc mai mult de trei zile şi în afara weekendului.

Dacă diferenţa nu pare mică, acum patru ani nimeni nu se putea compara cu Explorer, care avea o cotă de piaţă de 70%.

Google câştigă în Asia

Situaţia rămâne echilibrată datorită împărţirii pe pieţele mondiale. Astfel, Internet Explorer are aproape jumătate din utilizatorii din Marea Britanie şi Statele Unite, iar japonezii rămân şi ei mari fani.

În schimb, browserul de la Google, lansat acum trei ani jumătate, recuperează în Asia, unde are cinci procente peste IE, iar în America de Sud Chrome are 50%, în comparaţie cu 26% pentru Explorer. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite