Google Chrome, lider absolut timp de o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară în istoria internetului, browserul Google Chrome a reuşit să fie primul în clasament la nivel mondial pentru o întreagă săptămână.

Chrome a tatonat terenul în ultima perioadă, fiind pe primul loc, în faţa browserului Internet Explorer în câteva weekend-uri, dar nu reuşise să îşi menţină poziţia o întreagă săptămână. Acum, potrivit datelor StatCounter, Chrome poate fi numit „regele browserelor", scrie „The Verge".

Cu toate că este într-un continuu declin, Internet Explorer câştigă teren pe câteva pieţe importante. Astfel, IE deţine şefia în America de Nord, cu 37% cotă de piaţă, faţă de 26% pentru Google Chrome. Cu toate acestea, în America de Sud Chrome are peste 50%, explicat de specialişti şi prin popularitatea reţelei sociale Orkut, deţinute de către gigantul online.

În Europa, Mozilla Firefox este primul browser ca popularitate, depăşind IE şi Chrome, browserul de la Microsoft având un singur procent în faţa celui de la Google.

În Japonia Internet Explorer este pe primul loc, iar în China şi Coreea de Sud browserul deţine peste 75%. În India, Chrome conduce, dar doar cu opt procente.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite