Google, spionul din telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Convorbirile telefonice vor fi monitorizate de cei de la Google
Convorbirile telefonice vor fi monitorizate de cei de la Google

Compania americană a patentat o aplicaţie cu ajutorul căreia va înregistra zgomotul de fond recepţionat de telefonul mobil. Informaţiile astfel obţinute vor fi folosite în scop comercial.

Companiile de publicitate ar putea avea un nou aliat, după ce Google a creat aplicaţia „Reclame bazate pe condiţiile de mediu", cu ajutorul căreia va monitoriza zgomotul din mediul înconjurator în care se află utilizatorul smartphone-urilor.

Astfel, publicitatea va fi împărţită mai uşor, în funcţie de locaţia în care se află persoanele. Factorii externi care vor conta sunt temperatura, umiditatea sau intensitatea luminii, iar publicitatea transmisă pe telefon va fi, astfel, personalizată.

Zgomotul va fi monitorizat

De exemplu, dacă în timpul convorbirii zgomotul ambiental este produs de picăturile de ploaie, atunci sistemul implimentat de Google va transmite publicitate pentru umbrele. Compania care deţine cel mai cunoscut motor de căutare a anunţat că prin acest sistem nu va asculta convorbirile utilizatorilor, ci va fi monitorizat doar zgomotul din mediul înconjurător în care se află posesorul de smartphone.

Potrivit reprezentanţilor Google, gigantul american pregăteşte şi un sistem pe publicitate bazat pe informaţiile provenite din filmuleţele şi fotografiile realizate cu ajutorul telefonului mobil.

Aceştia au explicat că dacă un utilizator va realiza o imagine în care apare zăpadă, publicitatea pe care o va primi pe telefon va fi la produse care au legătură cu iarna, cum ar fi hainele groase, iar dacă fotografia este realizată într-o zonă caldă, vor apărea reclame la aer condiţionat. „Angajaţii noştri vin mereu cu idei noi, iar unele dintre acestea sunt brevetate şi puse în practică", a spus Nate Tylor, purtător de ­cuvânt al ­Google.

UE investighează politica de securitate

Criticii noului proiect susţin că Google va folosi datele obţinute de la utilizatori şi în alte scopuri, decât cele declarate oficial. De altfel, politica de securitate a companiei este catalogată drept ilegală de către Uniunea Europeană, care a pornit o investigaţie în acest sens.

Mai mult, cu ajutorul acestui nou sistem, Google îşi va extinde activitatea şi în afara mediului virtual, acolo unde compania ştie despre fiecare persoană ce caută pe internet, ce emailuri primeşte sau ce filmuleţe sunt vizionate pe YouTube.

"Angajaţii noştri vin mereu cu idei noi, iar unele dintre acestea sunt brevetate şi puse în practică."

Nate Tylor purtător de cuvânt ­Google

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite