Gerul vă poate distruge mobilul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecranele şi bateriile telefoanelor, mai ales ale celor inteligente, pot avea mult de suferit din cauza temperaturilor scăzute.

Marii producători avertizează că temperaturile scăzute pot distruge bateriile şi ecranele telefoanelor mobile. În primul rând, gerul face ca bateriile terminalelor să se descarce mult mai repede decât de obicei. Blocarea ecranelor, cauzată de îngheţul cristalelor lichide din care sunt formate, este un alt efect negativ provocat de frig. La aceste concluzii au ajuns specialiştii de la popularmechanics.com. Ei au luat şase telefoane mobile, de diferite mărci, şi le-au supus unor teste pentru a observa de la ce temperaturi încep să aibă probleme.

Bateria cedează prima

Celularele au fost lăsate într-o încăpere în care temperatura a fost fixată, iniţial, la 4 grade Celsius. Din jumătate în jumătate de oră, temperatura a fost redusă cu câte 5 grade Celsius.

Prima problemă a apărut la temperatura de -23 de grade Celsius, la un telefon Samsung, al cărui acumulator s-a descărcat aproape complet, deşi fusese încărcat la maxium cu doar câteva ore înainte. Mobilul s-a închis după jumătate de oră, când temperatura a ajuns la -28 de grade Celsius. În aceleaşi condiţii vitrege au început să aibă probleme şi celelalte telefoane. Pe ecranele lor au început să apară imagini şi mesaje din care nu se înţelegea nimic din cauza faptului că o parte dintre cristalele lichide îngheţaseră.

Bateriile tuturor celor cinci dispozitive care încă funcţionau au ajuns „pe roşu" la -34 de grade Celsius. De asemenea, mesajele apărute pe ecrane erau indescifrabile. Toate telefoanele s-au închis la temperatura de -40 de grade Celsius. Experimentul a mai arătat şi că efectele frigului nu sunt permanente: toate cele şase mobile au funcţionat perfect ulterior, când au fost scoase din camera frigorifică.

Astfel, specialiştii de la popularmechanics.com le recomandă consumatorilor să nu-şi ţină telefoanele în frig foarte mult timp şi să nu le adăpostească de ger în buzunarele pantalonilor, ci în cele interioare, ale hainelor. 

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite