Georgian vrea să scape de dializă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgian Dinu e un băieţel de 8 ani din comuna Păuleşti, judeţul Prahova, pe care echipa campaniei „Din inimă pentru copii“ îl ajută din primăvara anului 2010. Copilul a venit pe lume prematur şi în puţinii ani de viaţă a strâns multe probleme de sănătate.

Pentru mama băiatului viaţa nu a fost deloc uşoară cu Georgian, din cauză că micuţul a fost diagnosticat de la naştere cu atrezie de esofag. Operat imediat, ani de zile copilul a fost hrănit doar cu mâncare pasată. Anul acesta, toată vara copilul şi mama sa au stat în Spitalul „Marie Curie" din Capitală, pentru că băieţelul a fost operat pentru corectarea stenozei de la esofag. Timp de trei săptămâni nu a avut voie să mănânce şi a fost ţinut numai cu perfuzii. Din păcate, în această perioadă au apărut şi  complicaţii.  „La şase zile de la operaţie a făcut o fistulă la gât, iar acum trebuie să ţină un prosop în această zonă atunci când bea apă sau când mănâncă. De asemenea, la scintigrafia renală medicii au descoperit că rinichiul stâng îi funcţionează în proporţie de 15%. Unica soluţie pentru ca fiul meu să nu ajungă la dializă este un tratament de specialitate, cu Diflax, al cărui preţ este de 1.000 de euro", ne-a spus mama.

Tristeţea ei este fără margini, fiindcă neputinţa de multe ori distruge sufletul. Femeia se zbate de ani de zile să-şi pună copilul pe picioare, să fie şi el un băiat ca toţi ceilalţi. Soţul a părăsit-o de mult, fiindcă responsabilitatea creşterii unui copil bolnav l-a copleşit. Cristina şi Georgian trăiesc din alocaţia de 84 de lei şi din indemnizaţia mamei de 500 de lei. Drumurile la Bucureşti, la spital, şi regimul alimentar al lui Georgian costă tare mult. În prezent, Georgian este nevoit să îngheţe anul şcolar. Cu toate acestea, puştiul blond, care la aproape 9 ani cântăreşte doar 16 kg, nu şi-a pierdut speranţa. „O să mă fac bine şi apoi voi merge la şcoală alături de prietenii mei", ne-a spus băieţelul, care anul trecut a terminat clasa întâi cu coroniţă.

Dacă cineva vrea să îl ajute pe Georgian poate depune bani pe numele lui în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB 0286001133100003 - în lei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite