Gadgeturile aduc moartea mai aproape. Numărul accidentelor în care sunt implicate persoane care ascultă muzică s-a triplat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dispozitivele electronice de ultimă generaţie au pus amprenta pe viaţa tuturor, iar statisticile arată că, în ultimii şapte ani, numărul accidentelor grave în care sunt implicaţi oameni care le folosesc s-a triplat.

Numărul tot mai mare al pietonilor care ascultă muzică la iPod, mp3 sau folosesc alte gadgeturi de ascultat muzică pe stradă au dus la triplarea numărului de accidente, este menţionat într-un studiu efectuat de americani între 2004 şi 2011, publicat în revista Injury Prevention.

Majoritatea celor implicaţi, în special adolescenţi şi tineri, provin din mediul urban şi doar 10% din cel rural. Dintre victime, 68% sunt bărbaţi mai tineri de 30 de ani.

„Pietonul este distras de muzică, iar căştile îl împiedică să audă zgomotele exterioare şi astfel apar accidentele. Ascultatul muzicii la căşti se pare că reduce şi activitatea cerebrală responsabilă de răspunsurile la stimulii exteriori, scăzând atenţia vizuală atât de mult încât cei care ascultă nu mai realizează ce se întâmplă în jurul lor" susţin cercetătorii.

Statisticile arată că numărul accidentelor provocate de neatenţia pietonilor creşte alarmant. Mai exact, dacă în cei şapte ani analizaţi au avut loc 116 astfel de cazuri, dintre acestea, numai în 2011 au fost 47.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite