GALERIE FOTO Super Luna a creat spectacol pe cer noaptea trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Super Luna a încântat ochii pasionaţilor de astronomie noaptea trecută. Satelitul natural al Pământului s-a apropiat de planeta noastră şi a părut mai mare şi mai luminoasă.

Fenomenul, numit Lună plină la perigeu, constă de fapt în faptul că Luna este la distanţa cea mai mică faţă de Pământ, la care ajunge datorită orbitei sale elipsoidale. Astfel, Luna pare cu 14% mai mare şi cu 30% mai luminoasă decât atunci când este în poziţia cea mai depărtată de Terra.

Pentru cei care s-au uitat la ea, Luna a părut mai mare, nu neapărat mai strălucitoare, deoarece ochii se obişnuiesc uşor cu schimbările de luminozitate şi se adaptează.

BBC News notează că acest fenomen este unul obişnuit, iar cercetătorii resping teoriile conform cărora Luna la perigeu poate cauza dezastre naturale sau comportamente bizare, cum ar fi licantropia (transformarea oamenilor în lupi).

Iată o serie de imagini cu Super Luna la perigeu, realizate în ultimii ani şi în noaptea trecută (FOTO: space.com, Huffington Post, flickr)

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite