GALERIE FOTO „Dacii – Adevăruri tulburătoare“, fenomen pe Facebook. Un utilizator ironizează „originea“ dacică a românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Dacii - Adevăruri tulburătoare" a provocat reacţii pe internet dintre cele mai diverse. Pe site-ul adevarul.ro, cititorii au avut opinii diverse, iar frenezia acestora a adus şi reacţii amuzante.

„Noi suntem urmaşii Romei? Sau istoria României se bazează pe un lung şir de falsuri?" Răspunsurile oferite în documentar pentru aceste întrebări au provocat o veritabilă frenezie: peste 360.000 de vizualizări, aproape 800 de comentarii, peste 4.000 de like-uri.

Filmul are aproape o oră şi susţine că romanii şi dacii au strămoşi comuni şi că Dacia nu a fost romanizată în modul susţinut de teoriile oficiale. Studii genetice realizate în Germania, citate de autorii documentarului, indică faptul că populaţia românească din prezent este înrudită foarte puţin cu cea din Italia şi foarte mult cu cea existentă în Dacia înainte de cucerirea romană.

Un utilizator de pe reţeaua de socializare Facebook a realizat mai multe imagini în care ironizează teoria conform căreia suntem urmaşii dacilor şi nu ai romanilor, deoarece romanii ar fi urmaşi ai unor populaţii de origine tracă. Astfel, originea dacică a românilor a devenit, în limbaj de specialitate, un meme pe internet, adică o idee culturală care se răspândeşte în mediul virtual.

Iată galeria foto cu imaginile puse de utilizatorul Lazăr Lung:

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite