GALERIE FOTO Clădirea science-fiction “agăţată“ de blocurile moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inginerii japonezi doresc să schimbe modul în care locuiesc oamenii, realizând proiectul unei case „agăţate" de blocurile normale şi care ar putea rezista la cutremure puternice.

Maşinăria arată ca una din filmele science-fiction şi va fi asamblată în capitala Chinei, la Beijing. Va fi ataşată unei construcţii normale şi se va mişca, ajutată de un braţ hidraulic. În interiorul casei va locui o familie şi, de asemenea, va exista şi un studio creativ în valoare de aproape două milioane de euro.

Braţul hidraulic va fi folosit pentru a contracara efectele cutremurelor frecvente din Beijing , camera „inteligentă" urmând a se mişca în acelaşi ritm cu fenomenul natural. De asemenea, acesta va fi folosit şi pentru a schimba „peisajul" sau pentru a urmări Soarele şi a primi mai multă căldură sau umbră.

În interior vor putea fi amplasate dormitoare, un studio şi o cameră „verde", pentru plante. O mică terasă iese din interiorul ciudatei „clădiri".

Construcţia de 500 de metri pătraţi este încă în faza de aprobare, dar arhitecţii de la firma Yaohua Wang susţin că au deja un client pentru creaţia lor de 2 milioane de dolari care ar putea fi terminată până în 2015.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Vezi o galerie foto cu proiectul clădirii

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite