GALERIE FOTO Fotograful care a definit stilul Americii cu pozele sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografiile lui Richard Avedon
Fotografiile lui Richard Avedon

Richard Avedon a fost un fotograf extrem de influent din SUA. Atât de importantă a fost activitatea lui încât „New York Times" a scris în necrologul său că „a ajutat la definirea imaginii despre stil, frumusețe și cultură din America în ultima jumătate de secol".

Avedon s-a născut la New York în 1923, într-o familie de ruși evrei. S-a apucat de fotografie în 1942 pentru Merchant Marines unde făcea poze pentru legitimațiile echipajului de marinari. În 1944 începe să lucreze în publicitate și în 1946 își deschide propriul studio.

Portretele sale aparțin stilului minimalist, iar printre modele sale s-au numărat vedete precum Elizabeth Taylor, Buster Keaton, Marilyn Monroe, John F. Kennedy, Dwight D. Eisenhower sau Andy Warhol.

Munca sa a fost apreciată în special pentru trăsăturile de persoanlitate ale subiecțior săi, surprinse doar de incredibilul fotograf. Pentru a obține aceste reacții unice, de multe ori Avedon deschidea subiecte tabu sau punea întrebări incomode. Muza sa a fost, pentru mulți ani, Audrey Hepburn, despre care spunea că este perfectă, așa că nu o poate interpreta în fotografiile sale, ci doar o reda.

Iată câteva dintre fotografiile care au făcut istorie.

Fotografiile lui Richard Avedon

Click pe imagini pentru fotogalerie

Richard Avedon a fost căsătorit de două ori și a avut un fiu, John, și patru nepoți. A murit în 2004, din cauza unei hemoragii intracraniene, în Texas, unde se afla pentru a realiza un fotoreportaj pentru „The New Yorker".

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite