Fotografiile pe care n-ai vrea să le vezi: drama femeilor cu sânii distruşi de operaţiile estetice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă carte ieşită pe piaţă în SUA pune în discuţie problemele operaţiilor estetice. În interiorul volumului „Un nou fel de frumuseţe" sunt fotografiate modele care au suferit modificări estetice extreme.

Artistul Philip Toledano a realizat cartea pentru a afla dacă un corp modificat la extrem poate intra vreodată în categoria frumuseţii şi dacă putem realiza frumuseţea cu ajutorul bisturiului.

Personajele cărţii au trecut printr-o mulţime de operaţii: mărirea buzelor, rinoplastie (redesenarea nasului), mărirea sânilor, modificarea pleoapelor şi, în final, modificarea unor alte părţi anatomice.

Colecţia de fotografii a fost poreclită „The Botox Botticelli", deoarece lumina a fost modificată pentru a reda imagini clarobscure, specifice pictorului italian din perioada Renaşterii.

Vezi o galerie foto cu imaginile din cartea americanului

Imaginile deranjante cu oamenii care au suferit operaţii estetice

Unul dintre lucrurile pe care le relevă cartea este omogenizarea frumuseţii prin operaţie. Cei care au avut o mulţime de operaţii au început să semene unii cu alţii, individualitatea le-a fost furată tocmai încercând să se diferenţieze de ceilalţi oameni prin trăsături duse la extrem.

„Când ne refacem pe noi înşine ne arătăm adevăratul caracter sau ne furăm propria identitate?", se întreabă Philip Toledano.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite