Fetiţa „prinsă“ în corp de băiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat din Marea Britanie a revenit la şcoală, după vacanţa de vară, îmbrăcat în haine de fată. În vârstă de 10 ani, Samuel suferă de tulburare de identitate de gen, lucru descoperit la doi ani şi jumătate, când a început să se îmbrace în haine de fată şi să se joace cu păpuşile.

Părinţii „fetiţei blocate într-un corp de băiat" au fost de acord cu decizia copilului, spunând presei britanice că îi vor permite ca, de la 12 ani, să înceapă un tratament hormonal, primul pas spre operaţia de schimbare de sex. Atitudinea pozitivă a familiei nu a fost împărtăşită şi de părinţii colegilor de clasă. După anunţul de susţinere din partea directorului şcolii, ceilalţi părinţi au protestat pentru că nu au fost avertizaţi din timp. În curtea instituţiei de învăţământ, ceilalţi adulţi şuşoteau „familie de ciudaţi" când băiatul trecea împreună cu părinţii săi.

Mama copilului le-a transmis că nu doreşte înţelegere, ci stoparea abuzurilor psihologice la care este supus micuţul. „E în pas cu moda. Nu există nimic în ea care să aducă a bărbat. Pentru noi, este fiica noastră. Este sensibilă, iubitoare, are un suflet bun. Uneori poate fi o pacoste, dar este minunată şi noi o iubim. Este fetiţa noastră, nu o ciudată", a declarat Saffron James, mama lui Samuel.

Băiatul, care acum îşi spune Livvy, a avut emoţii în prima zi de şcoală, când şi-a reîntâlnit colegii. „Mergând spre şcoală eram nervoasă, dar încântată şi-mi venea să strig de bucurie. Am fost atât de încântată că nu mi-a păsat ce vor crede ceilalţi despre mine. Chiar dacă unii s-au uitat la mine urât sau mi-au spus lucruri urâte, nu mi-a păsat. Eram fericită că puteam fi eu însămi şi că nu trebuia să mă mai prefac", a spus „fetiţa", citată de publicaţia britanică „The Daily Mail". 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite